Hotel & Restaurant Ca l’Arpa Is een culinair hoogstandje dat dan ook is bekroond met 1 Michelin ster. Het was leuk om een sterren restaurant in Nederland eindelijk eens te kunnen vergelijken met die in Spanje. De standaard is gelukkig, zoals je mag verwachten in een sterren restaurant, best hoog. Toch zie en merk je verschillen zoals het tempo, heb ik in Nederland soms het idee dat er wel een beetje vaart achter gezet mag worden krijg ik in Spanje nog net mijn vork op tijd op het bordje voor ze het ophalen. De bediening was soms, waarschijnlijk door het niet goed beheersen van de Engelse taal, nog al vaag in de beschrijving van het eten. Toch kan dat zo ook een voordeel bieden want had ik een duidelijke uitleg gekregen dan had ik nooit van m’n leven een ronde sous vide bereide varkensbal op…ja soms kan géén uitleg je stimuleren in het verleggen van je eigen grenzen. Hoe ik het vond smaken? Na een hapje te hebben genomen dacht ik eerst dat het wang was maar nadat ik toch wat “herkenbare” delen zag heb ik toch om meer uitleg gevraagd en kreeg ik een bevestiging van wat ik al dacht. Het iets wat taaiere maar wel smaakvol stukje vlees was inderdaad een varkensbal, een echte delicatesse in Banyoles (omgeving van Girona). Helaas kreeg ik de rest stom genoeg niet meer weg daarna. Het absolute hoogtepunt waren de amuses die je smaakpalet echt wakker schud en laat je letterlijk watertanden naar meer. Ook het dessert was verrukkelijk net als de zeer lage rekening. Normaal gezien in Nederland is het dineren met twee personen in een één sterrenrestaurant zo tegen de €250/€300 aan, maar hier in Spanje was het genieten geblazen en dat alles voor maar €175 in totaal voor 8 gangen. De gastvrouw en de Chef zijn een stel en geven je een zeer warm welkom en nemen samen persoonlijk afscheid van iedere gast.
No comments yet.