Aan de Costa Brava, om precies te zijn in Santa Christina d’Aro aan de top van een kleine berg staat restaurant Con Roauet fier te lonken naar het uitstrekkende landschap. Het restaurant is gemaakt voor dit landschap, samen zijn ze de ultieme romantische culinaire hotspot in die regio. De eigenaar van dit restaurant komt oorspronkelijk uit België en wees daarom dan ook niet verrast als je in het Vlaams wordt aangesproken. In augustus is het al volop hoogseizoen en dit is te merken aan de wachttijd voorafgaand aan het bezoek, er moet maar liefst 5 werkdagen van te voren gereserveerd worden, iets wat in deze omgeving echt niet gebruikelijk is en dus genoeg zegt over het restaurant.
Gelukkig was er een plekje vrijgekomen toen ik op een zondag belde en waren we dinsdag al welkom. De gastheer was een Belg en zeker niet vriendelijk maar niets kon onze avond verpesten want het uitzicht was echt adembenemend mooi en het enige wat ons daar nog vanaf kon houden was de menukaart, die onze verwachtingen zeker liet stijgen met elk gerecht wat we doornamen.
Mijn tafelgenoot is vegetarisch sinds een half jaar en sindsdien is hij echt zoekende naar lekkere gerechten die een voldaan gevoel geven. Die vond hij..meerdere heerlijke voorgerechten vervulde al zijn verwachtingen. Quinoa met pesto en mozzarella, zo zacht en sappig dat je dacht dat je in een bolletje geslagen room zat te bijten, was het eerste gerecht. Het tweede gerecht bestond uit drie kazen en notenbrood dat zo uit de oven werd geserveerd. De zoete stoop bracht de kazen en de andere losse elementen tot één mooi compleet gerecht. Heeft dit u hongerig gemaakt en heeft u geen zin om 1400 km te rijden of 3 uur te vliegen? Geen probleem bestel dit heerlijke gerecht nu hier op de website en samen met een goed glas Saint-Emilon die u op www.debruijnwijnkopers.nl/Ch-teau-La-Fleur-2013_1_5116.html kan bestellen waant u zich in Spanje en dat slechts met één klik op de knop zo bij op de eettafel..lekker, snel & makkelijk!
No comments yet.